Retourneren binnen 30 dagen

PRIVACYSTATEMENT BARTS

ONLINE STORE

Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening betrouwbaar en transparant is. Wij gaan dan ook discreet en zorgvuldig om met je persoonsgegevens en we zorgen ervoor dat elke verwerking van je gegevens voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving. In dit Privacybeleid lichten wij onder andere toe welke persoonsgegevens wij verzamelen, voor welke doeleinden en op basis van welke grondslag. Dat doen wij aan de hand van de verschillende manieren waarop we persoonsgegevens verkrijgen. Ook vertellen we je waarom en hoe lang we je gegevens verwerken en wat je rechten zijn met betrekking tot elke verwerking. Daarnaast verstrekken we je onder meer informatie over de partijen waarmee we samenwerken en ons beveiligingsbeleid

 

De vennootschap Barts B.V., statutair gevestigd in Amsterdam (“Barts”, “wij”, “ons”) verwerkt persoonsgegevens. In dit privacy statement leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verwerken, op grond van welke wettelijke grondslagen en voor welke doelen.

 

Artikel 1         Welke begrippen worden er in dit privacystatement gebruikt?

 

In dit privacystatement wordt verstaan onder:

 

§   De “AP”, de Nederlandse privacy toezichthouder de Autoriteit Persoonsgegevens.

§   “Je/jij/jouw”, de persoon van wie Barts persoonsgegevens verwerkt (de betrokkene).

§   “Persoonsgegevens” elk gegeven dat direct of indirect op jou betrekking heeft en/of naar jou te herleiden is, zoals jouw naam en (e-mail)adres.

§   De “(U)AVG”, de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Uitvoeringswet AVG.

§   “Verwerken”, “Verwerking”, iedere handeling met betrekking tot persoonsgegevens, zoals opslaan, verzamelen, ordenen, bewerken, gebruiken, raadplegen en wissen. 

 

Artikel 2         Wie is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens?

 

Barts is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens. Barts bepaalt het doel en de middelen van de verwerking. Dat betekent dat Barts verantwoordelijk is op grond van de AVG voor de persoonsgegevens die zij van jou verwerkt.  

 

Artikel 3         Op wie is dit privacy statement van toepassing?

 

Dit privacy statement is van toepassing op:

 

§  personen die producten kopen van Barts via de webshop;  

§  personen die de website van Barts bezoeken (www.barts.eu);

§  contactpersonen van (zakelijke) klanten, waaronder leveranciers of afnemers;

§  personen die de nieuwsbrief of andere direct marketing berichten van Barts ontvangen;

§  sollicitanten die het team van Barts willen komen versterken;

§  personen die contact met Barts hebben (gezocht) per e-mail, telefoon of via het contactformulier op de website of personen van wie wij anderszins persoonsgegevens verwerken.

 

Artikel 4         Welke persoonsgegevens verwerkt Barts?

 

4.1       Personen die producten kopen van Barts via de webshop:

 

§  NAW gegevens;

§  telefoonnummer;

§  e-mail adres;

§  (transactie)gegevens aankoop;

§  factuur- en afleveradres.

 

4.2       Personen die de website van Barts bezoeken:

 

§  gegevens die inzicht geven in het gebruik van de website van Barts. Onder meer: met welk apparaat je onze website bezoekt, apparaat ID, locatiegegevens, computer- en verbindingsgegevens, IP-adres.

 

4.3       Contactpersonen van (zakelijke) klanten, waaronder leveranciers of afnemers:

§  NAW gegevens;

§  (zakelijke) contactgegevens;

§  bedrijfsgegevens;

§  gegevens uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel;

§  andere gegevens uit de openbare registers;

§  andere gegevens waarvan verwerking vereist is in het kader van de toepasselijke wet- of regelgeving.

 

4.4       Personen die de nieuwbrief of andere direct marketing berichten van Barts ontvangen:

 

§  naam;

§  e-mail adres;

§  gegevens afkomstig van social media accounts.

 

4.5       Sollicitanten die het team van Barts willen komen versterken:

 

bij sollicitatie voor een functie binnen het team van Barts

 

§  NAW gegevens;

§  geslacht;

§  geboortedatum;

§  telefoonnummer;

§  e-mail adres;

§  CV;

§  motivatiebrief;

§  informatie over opleiding en werkervaring;

§  beoordelingen en evaluaties;

§  diplomagegevens;

§  gegevens over beschikbaarheid;

§  gegevens uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel;

§  gegevens uit jouw openbare social media accounts.

 

bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht tussen jou en Barts voor een functie binnen het team van Barts

 

In aanvulling op de persoonsgegevens die Barts bij sollicitatie voor een functie binnen het team van Barts verwerkt of kan verwerken, kan Barts nog aanvullend de volgende gegevens verwerken.

 

§  gegevens uit het identiteitsbewijs zoals geboortedatum – en plaats, burgerlijke staat, nationaliteit en BSN-nummer, verblijfsvergunning, werkvergunning;

§  financiële gegevens zoals bankrekeningnummer;

§  andere gegevens die gerelateerd zijn aan personeels-, salaris- en verzuimregistratie;

§  andere gegevens waarvan verwerking vereist is in het kader van de toepasselijke wet- of regelgeving.

 

4.6       Personen die contact met Barts hebben gezocht per e-mail, telefoon of via het contactformulier op de website of personen van wie wij anderszins persoonsgegevens verwerken.

 

§  NAW gegevens;

§  geslacht;

§  geboortedatum;

§  telefoonnummer;

§  e-mail adres. 

 

Artikel 5         Op basis van welke grondslagen en voor welke doeleinden verwerkt Barts jouw persoonsgegevens?

 

5.1       Barts verwerkt jouw persoonsgegevens op basis van één of meer van de volgende juridische grondslagen uit de AVG:

 

§  wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij jij zelf partij bent of het op jouw verzoek verrichten van precontractuele handelingen;

§  wanneer dit noodzakelijk is om aan een wettelijke verplichting te voldoen die op ons rust;

§  wanneer dit noodzakelijk is voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen of de gerechtvaardigde belangen van een derde;

§  met jouw toestemming.

 

5.2       Barts verwerkt de persoonsgegevens genoemd in artikel 4 van dit privacystatement voor de onderstaande doeleinden. Bij elk doel wordt de juridische grondslag uit de AVG vermeld:

 

§  om de overeenkomst met jou uit te voeren:

 

grondslag(en): overeenkomst, gerechtvaardigde belangen.

 

§  om contact met jou te onderhouden;

 

grondslag(en): overeenkomst, gerechtvaardigde belangen, toestemming.

 

§  om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen die op ons rusten;

 

grondslag(en): wettelijke verplichting.

 

§  om jou te informeren over onze dienstverlening;

 

grondslag(en): gerechtvaardigde belangen, toestemming.

 

§  om de dienstverlening en/of website te verbeteren;

 

grondslag(en): gerechtvaardigde belangen, toestemming.

 

§  om een sollicitatietraject met jou te kunnen doorlopen en de arbeidsovereenkomst of de overeenkomst van opdracht met jou uit te voeren wanneer je voor ons komt werken;

 

grondslag(en): overeenkomst, gerechtvaardigde belangen.

 

Artikel 6         Aan wie verstrekt Barts jouw persoonsgegevens?         

 

6.1       Barts verstrekt jouw persoonsgegevens aan één of meer van de volgende partijen:

 

In het geval dat jij een consument bent:

 

§  verkooppartners;

§  distributie- en logistieke partners.

 

In het geval dat jij een zakelijke klant bent:

 

§  andere zakelijke klanten, zoals leveranciers en afnemers;

§  verkooppartners;

§  distributie- en logistieke partners.

 

Indien jij hoort bij het team van Barts of ons team komt versterken:

 

§  verzekeraar;

§  bedrijfsarts;

§  pensioenfonds.

 

Overig

 

§  auditors, in verband met certificeringsdoeleinden;

§  derden die op ons verzoek persoonsgegevens verwerken en die kunnen worden aangemerkt als ‘verwerkers’ onder de AVG, onder meer: ons hostingbedrijf

§  andere partijen zoals overheidsinstellingen, bestuursorganen, gerechten en toezichthouders.

 

6.2       Barts verstrekt jouw persoonsgegevens niet aan andere partijen dan hiervoor genoemd, tenzij dat noodzakelijk is op grond van een wettelijke verplichting of wanneer jij toestemming voor de verstrekking hebt gegeven.     

 

6.3       Barts verkoopt jouw persoonsgegevens niet aan derden. 

 

Artikel 7         Beveiliging en websites van derden

 

7.1       Barts heeft passende organisatorische- en technische maatregelen getroffen om jouw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beveiligen tegen ongeoorloofde of onrechtmatig verwerking en tegen verlies, vernietiging, schade, wijziging of publicatie, waaronder datalekken. Voor vragen over de beveiliging van jouw persoonsgegevens of als je het vermoeden hebt dat er misbruik is of wordt gemaakt van jouw persoonsgegevens, kun je contact met ons opnemen. Onze contactgegevens staan vermeld in artikel 13 van dit privacystatement. 

 

7.2       Barts heeft met haar ‘verwerkers’ in de zin van de AVG verwerkersovereenkomsten gesloten.

 

7.3       De website van Barts bevat links naar websites en/of applicaties van derde partijen. Barts is niet verantwoordelijk voor de websites en/of applicaties van derde partijen en de manier waarop zij met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden jou aan de toepasselijke privacy policies van die derde partijen te raadplegen.

 

Artikel 8         Verwerking van persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte (EER)

 

Barts verwerkt jouw persoonsgegevens in beginsel alleen binnen de EER. Indien persoonsgegevens worden doorgegeven naar een land buiten de EER, draagt Barts zorg voor passende waarborgen om zo veel mogelijk te garanderen dat de doorgifte plaatsvindt in overeenstemming met de AVG. 

 

Artikel 9         Hoe lang bewaart Barts jouw persoonsgegevens?

 

9.1       Barts bewaart jouw persoonsgegevens niet langer in een vorm waarin Barts jou kan identificeren, dan nodig is voor het bereiken van de in dit privacystatement genoemde doeleinden.

 

9.2       Meer specifiek hanteert Barts de volgende bewaartermijnen:

 

§  voor personen die de nieuwbrief of andere direct marketing berichten van Barts ontvangen:

 

zo lang tot jij je uitschrijft voor de nieuwsbrief of je toestemming intrekt voor de ontvangst van andere direct marketing berichten van Barts. Na uitschrijving voor de nieuwsbrief of intrekking van jouw toestemming worden jouw gegevens binnen 30 dagen uit onze systemen verwijderd.

 

§  voor personen die bij ons hebben gesolliciteerd voor een functie binnen het team van Barts, maar waarmee wij geen arbeidsovereenkomst of overeenkomst van opdracht zijn aangegaan:

 

Barts bewaart jouw persoonsgegevens tot twee weken na het afronden van jouw sollicitatie.

 

9.3       Na de (wettelijke) bewaarperiodes worden jouw persoonsgegevens vernietigd. (Wettelijke) bewaarperiodes kunnen wijzigen.

 

9.4       Bovenstaande termijnen gelden niet in het geval er op Barts een wettelijke verplichting rust om de persoonsgegevens langer te bewaren of wanneer dat nodig is voor de voorbereiding of onderbouwing van een rechtsvordering.

 

Artikel 10      Jouw privacyrechten

 

10.1     Jij hebt de volgende privacyrechten ten aanzien van de verwerking van jouw persoonsgegevens door Barts:

 

§  het recht op inzage in de persoonsgegevens die Barts van jou verwerkt; 

§  het recht om jouw persoonsgegevens te laten aanpassen of te corrigeren, bijvoorbeeld als deze onjuist of onvolledig zijn;

§  het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken. Dit recht geldt voor de persoonsgegevens die wij gebruiken voor direct marketing;

§  het recht op beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens in sommige gevallen;

§  het recht om te vragen jouw persoonsgegevens over te dragen aan jou zelf of aan een derde (‘het recht op dataportabiliteit’);

§  het recht op verwijderding van jouw persoonsgegevens (‘het recht om vergeten te worden’);

§  het recht om de toestemming voor het verwerken van de persoonsgegevens in te trekken indien de verwerking op basis van jouw toestemming is gebaseerd. Hieronder valt ook het recht om je af te melden voor onze nieuwsbrief of e-mails. Het intrekken van jouw toestemming laat de rechtmatigheid van de verwerking van jouw persoonsgegevens vóór de intrekking onveranderd.

 

10.2     Om jouw rechten uit te oefenen, dien je contact met ons op te nemen via de contactgegevens vermeld in artikel 13 van dit privacystatement.

 

10.3     Wij informeren jou binnen een maand na ontvangst van jouw verzoek(en) of wij aan jouw verzoek(en) kunnen voldoen. Deze termijn kan in uitzonderingsgevallen worden verlengd met twee maanden. Over zo’n verlenging zullen wij jou binnen een maand na ontvangst van jouw verzoek per e-mail informeren.

 

10.4     Het kan zijn dat wij niet (volledig) aan jouw verzoek(en) kunnen of mogen voldoen. Als wij jouw verzoek(en) (gedeeltelijk) afwijzen, zullen wij altijd uitleggen waarom.

 

10.5     Ter voorkoming dat wij informatie aan een verkeerde persoon verstrekken, kunnen wij om aanvullende gegevens vragen om jouw identiteit vast te stellen. Stuur ons nooit ongevraagd een kopie van jouw identiteitsbewijs. 

 

Artikel 11      Cookies

 

Barts maakt gebruik van cookies. Raadpleeg ons cookiestatement hier.

 

Artikel 12      Klachten

 

Als jij niet tevreden bent over de wijze waarop Barts jouw persoonsgegevens verwerkt, kun je contact met ons opnemen via de contactgegevens genoemd in artikel 13 van dit privacystatement. Wij proberen eerst met jou jouw klacht op te lossen. Als dit niet tot het gewenste resultaat leidt, kun je een klacht indienen via de website van de AP (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl).

 

Artikel 13      Contact

 

Voor vragen over de verwerking van jouw persoonsgegevens en de bescherming van jouw privacy, kun je contact met ons opnemen via het e-mail adres: customerservice@barts.amsterdam en/of via het telefoonnummer +31(0)20 60 63 095.

  

Artikel 14      Wijzigingen

 

Dit privacystatement wordt van tijd tot tijd gewijzigd. De meest recente versie staat op onze website.

Deze versie dateert van [augustus 2022].